Japanse Yogavorm

Zen Yoga ofwel Okido Yoga werd ontwikkeld door de Japanse meester Oki Masahiro (1921–1985). Op grond van eigen ervaringen combineerde hij Indiase yoga, Oosterse geneeswijzen en vechtkunst.
Zen-yoga is een training in ‘doen’, gericht op de praktijk van het dagelijks leven. Het kent zowel actieve als rustige oefeningen. Je gaat ontdekken dat je mogelijkheden in het leven vaak groter zijn dan je zelf denkt.

 

Innerlijke houding

Zen Yoga doe je niet alleen op het moment dat je oefeningen doet, maar beoefen je gedurende de hele dag. Het is een innerlijke houding, een bewustzijn van hoe je loopt, hoe je zit, hoe je beweegt of hoe je ademt.
Essentieel hierbij is aandacht: β€˜Als je loopt, loop dan. Als je zit, zit dan en wiebel niet.’ Laat je niet afleiden door bijkomstigheden, maar leef met aandacht in het moment zelf.

 

Grenzen leren kennen

Concentratie, stabiliteit en doorzettingsvermogen staan centraal. Via beweging, een juiste ademhaling en mentale instelling kun je rust en kracht bereiken.
 
Soms zijn de oefeningen met opzet moeilijk. Met als doel je eigen grenzen te ervaren en een stimulans te krijgen deze te verleggen. Zo leer je je mogelijkheden maximaal te benutten en je zelfkennis te vergroten.
 
Door de dynamiek van de oefeningen krijgt Zen-yoga veel waardering.

 

Informatie Yoga lessen

Zowel in Sint-Michielsgestel als Rosmalen wordt er Yoga les gegeven. In Sint-Michielsgestel is er Yoga les op dinsdagavond in OBS De Bolster. In Rosmalen is er Yoga les op maandagavond en dinsdagmorgen in Perron-3. Klik hier voor meer informatie.

 

To Top