Persoonlijk

Ik ben geboren in 1957. Met mijn echtgenote Marie-Helène woon ik in Sint-Michielsgestel. Wij hebben samen 4 zonen die allen zelfstandig wonen en inmiddels is ons leven verrijkt met twee kleinzonen.
Wandeltochten maken, lezen, reizen, muziek luisteren, zingen en gitaar spelen zijn mijn hobby’s. Ook kijk ik graag films en ga met veel plezier naar het theater.

 

Natuurgeneeskunde / yogaleraar

Mijn kennismaking met natuurgeneeskunde vond plaats in 1984 via de cursus ‘Inleiding in de natuurgeneeskunde’. Deze cursus werd gegeven door George Noë.
In hetzelfde jaar volgde ik de opleiding tot yogaleraar bij Truus Bologne, oprichtster van het instituut Osmose in Den Haag. In 1986 studeerde ik af als yogaleraar en begon met lesgeven.

 

Integraaltherapie

In 1987 ben ik begonnen met de 6-jarige opleiding integraaltherapie bij ‘Onder de Groene Pannen’, groepspraktijk voor natuurgeneeskunde en psychotherapie in Rosmalen, onder leiding van George Noë. In 1992 was mijn opleiding afgerond en startte ik binnen het centrum mijn eigen praktijk, met specialisatie meridiaantherapie, homeopathie en counseling.

 

Medische basiskennis

Het diploma medische basiskennis behaalde ik in 1997 aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland.

 

Chinese Geneeskunde

Mijn opleiding in Traditionele Chinese Geneeskunde heb ik gevolgd aan de Katholieke Hogeschool campus Roeselare in België, o.a. bij Dr. Sun Peilin, Johan Roose en Bruno Braeckman.
 
Stage liep ik bij de Nanjing-universiteit voor Traditional Chinese Medicine in China.
 
In 2007 studeerde ik af met een scriptie over de integratie tussen reguliere en complementaire geneeswijzen. In 2017 behaalde ik het diploma Patentformules Chinese kruiden bij Academie Qing Bai.

 

Zelfstandige praktijk

Sinds 2010 is mijn praktijk voor integraaltherapie gevestigd aan de Nederhof in Berlicum. De yoga- en meditatielessen worden gegeven in Rosmalen en Sint-Michielsgestel.

To Top