Persoonlijk

Ik ben geboren in 1957. Met mijn echtgenote Marie-Helène woon ik in Sint-Michielsgestel. Wij hebben samen 4 zonen waarvan er twee nog thuis wonen. Wandeltochten maken, lezen, reizen, muziek luisteren, zingen en gitaar spelen zijn mijn hobby’s. Ook ga ik graag naar film en theater.

 

Natuurgeneeskunde

Mijn kennismaking met natuurgeneeskunde vond plaats in 1984 via de cursus ‘Inleiding in de natuurgeneeskunde’. Deze werd gegeven door George Noë. In hetzelfde jaar volgde ik de
opleiding tot yogaleraar bij Truus Bologne, oprichtster van het instituut Osmose in Den Haag.
In 1986 studeerde ik af als yogaleraar en begon met lesgeven.

 

Onder de Groene Pannen

In 1987 ben ik begonnen met de 6-jarige opleiding ‘integraaltherapie’ bij Onder de Groene Pannen, groepspraktijk voor natuurgeneeskunde en psychotherapie in Rosmalen, onder leiding van George Noë. In 1992 was mijn basisopleiding afgerond en startte ik binnen het centrum mijn eigen praktijk, met specialisatie meridiaantherapie, homeopathie en counseling.

 

Chinese Geneeskunde

Het diploma medische basiskennis behaalde ik in 1997 aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland. Mijn opleiding in Traditionele Chinese Geneeskunde heb ik gevolgd aan de Katholieke Hogeschool campus Roeselare in België, o.a. bij Dr. Sun Peilin, Johan Roose en Bruno Braeckman. Stage liep ik bij de Nanjing-universiteit voor TCM in China.
In 2007 studeerde ik af op de Katholieke Hogeschool met een scriptie over de integratie tussen reguliere en complementaire geneeswijzen.

 

Zelfstandige praktijk

Sinds 2010 is mijn praktijk in integrale therapie gevestigd aan de Nederhof in Berlicum. In hetzelfde gebouw werk ik samen met Mieke van Splunder en Krista Tulkens.
De yoga- en meditatielessen worden gegeven in Rosmalen en Sint-Michielsgestel.

To Top