Het probleem Geest

Vrijwel iedereen zit met hetzelfde probleem. Het probleem ‘geest’. Misschien verbaast u dat. Misschien bent u wel trots op uw denkapparaat. Het heeft u op school waarschijnlijk heel wat tijd en moeite gekost om logisch te leren denken, te kunnen analyseren en uw geheugen te trainen.
 
En aangezien u voortdurend beloond wordt voor uw heldere geest is het niet zo verwonderlijk dat u zich ermee vereenzelvigd hebt. Dat u aanneemt dat u uw geest bent in plaats van te weten dat het alleen uw instrument is waarmee u de wereld om u heen ervaart.

 

De wereld beheersen

Door het denkvermogen van onze geest kunnen we dingen tot een begrip maken, onderscheid maken, vooruit denken, verwoorden en met taal onze gedachten overdragen. Door onze geest zijn we in staat de wereld te beheersen en haar te veranderen met ons eindeloos vermogen tot uitvinden en vernieuwen.

 

Innerlijke rust en stilte

Wat is dan de moeilijkheid? De moeilijkheid is dat we in onze drang onze geest tot het uiterste te ontwikkelen vergeten zijn hoe we ons denkapparaat uit moeten zetten. We hebben ons denkvermogen zo overgewaardeerd dat we de uitknop zijn kwijtgeraakt. Hierdoor kan ons denkvermogen zijn eigen gang gaan en dan, zachtjes uitgedrukt, ons tot last worden.
 
Door meditatie ervaren we dat we ons kunnen bevrijden van de constante rusteloosheid en het onophoudelijk gekakel van onze geest. Door meditatie leren we waar de uitknop zit en kunnen we genieten van de innerlijke rust en stilte.

 

Informatie meditatie les

De meditatie les wordt gegeven op maandagavond in Perron-3 in Rosmalen. Klik hier voor meer informatie.

 

To Top