Reflexzones op de voet

Het lichaam van de mens is terug te vinden in de voet. Alle organen, spieren en functies van het lichaam zijn via het zenuwstelsel met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden.
Bij voetreflexmassage worden met duim en vingers deze reflexzones op de voeten bewerkt.
De massage voelt ontspannend aan, kriebelt niet en is niet pijnlijk.
 
Voetreflexmassage geeft verlichting van stress en spanning, een verbetering van de bloedsomloop en het heft blokkades in het zenuwstelsel op. Emoties en geestelijke spanningen kunnen hierdoor worden losgelaten.

 

Geschiedenis

Reflextherapie werd in China enkele duizenden jaren geleden al toegepast. Uit oude afbeeldingen weten we dat in India, Egypte en bij verschillende indianenstammen deze methode werd toegepast. Men had ontdekt dat via drukpunten op de voetzolen, het lichaam op een positieve manier beïnvloed kon worden.
 
Dr. William Fitzgerald heeft in het begin van de 20e eeuw alles bijeengebracht tot één systeem, dat hij ‘zone-therapie’ noemde. In Amerika en in Duitsland hebben respectievelijk Eunice Ingham en Hanne Marquardt het systeem verder uitgewerkt. Zo is de hedendaagse voetreflex-therapie ontstaan.

 

Hoe werkt voetreflexmassage

Voetreflexmassage is geen geneeswijze, maar helpt te genezen. Het is een techniek die de onbalans van het lichaam herstelt. Door massage en druk kunnen blokkades die zich in het lichaam gevormd hebben worden opgespoord en opgeheven. Voetreflexmassage brengt je op een veilige en vriendelijke manier weer in balans: pijn en lichamelijke ongemakken worden verlicht.
 
Liefde en aandacht voor de mens zijn nog altijd het meest belangrijk. Immers, geest en lichaam werken onafscheidelijk samen.

 

Effecten van de massage

  •    het lichaam wordt gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen
  •    de massage werkt ontspannend en geeft (nieuwe) energie
  •    het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen
  •    ze werkt stressverlagend
  •    het geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing
  •    ze werkt preventief
  •    ze prikkelt zenuwen en organen
  •    ze helpt bij o.a. rug- , schouder- en nekklachten, hoofdpijn en menstruatie klachten

Voor wie is het geschikt?

Voetreflexmassage is voor iedereen geschikt, jong of oud, met of zonder klachten. Het is een natuurgeneeskundige therapie en kan ter ondersteuning naast andere therapieën gegeven worden. Ze wordt ook gegeven ter ontspanning of gewoon omdat het heerlijk is om een massage te krijgen waarbij je weer op goede voet met jezelf komt te staan.

To Top