Beheersing lichaam en geest

Wanneer men over yoga spreekt bedoelt men vaak Hatha Yoga. Deze vorm van yoga bestaat uit oefeningen om beheersing te verkrijgen over lichaam en geest. In het Westen is deze vorm van yoga het meest bekend.
Hatha Yoga is een fysieke yogavorm die bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s), ademtraining (pranayama) en ontspanningstechnieken (Yoga Nidra). Aandacht en lichamelijk bewustzijn staan centraal.

 

Rust en aandacht

Een Hatha Yogales bestaat uit staande, zittende en liggende asana’s. Deze worden rustig en met aandacht voor de ademhaling uitgevoerd. Hatha-yoga kent enkele series van oefeningen, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.

 

Bevorderen gezondheid

In het Westen is Hatha Yoga een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen.
Er wordt een gunstig effect op het zenuwstelsel, de hormoonklieren, hart en bloedvaten en andere orgaanstelsels aan toegeschreven. Er treedt een versoepeling van het lichaam op. De ademhaling wordt rustiger. De geest kalmeert. Het lichaamsbewustzijn neemt toe.

 

Informatie Yoga lessen

Zowel in Sint-Michielsgestel als Rosmalen wordt er Yoga les gegeven. In Sint-Michielsgestel is er Yoga les op dinsdagavond in OBS De Bolster. In Rosmalen is er Yoga les op maandagavond en dinsdagmorgen in Perron-3. Klik hier voor meer informatie.

 

To Top