Bindweefsellaag

In tegenstelling tot de meeste massagevormen wordt bindweefselmassage niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag in het lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de opperhuid en de spieren.

 

Reflexzonebehandeling

Via het bindweefsel worden bloedvaten, lymfevaten en zenuwen naar de organen geleid. Zodoende hebben alle inwendige organen een relatie met het bindweefsel, dat vlak onder de huid ligt. Deze samenhang is ontdekt door Dr. Head, een Engelse neuroloog.
Als organen of andere functies niet goed werken is dat in de betreffende zone waar te nemen. Door een zone te masseren wordt het daarmee samenhangende orgaan beïnvloed.

 

Rekprikkels aan de huid

De massage bestaat uit het geven van rekprikkels aan de huid. Door dat rekken worden huid en bindweefsel gestimuleerd. De lokale doorbloeding neemt toe waardoor de kwaliteit van het bindweefsel verbetert. Afvalstoffen worden losgemaakt en afgevoerd.
Ook de zogenaamde verklevingen, die soms de oorzaak zijn van chronische pijn, verminderen. Hierdoor worden pijnprikkels en stoornissen van het vegetatieve zenuwstelsel minder.

 

Technieken

Een veel gebruikte techniek is het rollen van huidplooien om het bindweefsel vrij te maken van de onderlaag. De cliënt kan dit voelen als een snijdende pijn. Een andere techniek is cupping, met een vacuum getrokken glas wordt het bindweefsel van de onderlaag losgemaakt.

To Top