Het loopt niet lekker

Je hebt een probleem. Je komt er in je eentje niet uit. Je hebt vage lichamelijke klachten, je relatie loopt niet lekker en je werk valt je zwaar. Je bent het beu en je wilt hulp. Dan zou counseling voor jou een goede aanpak kunnen zijn.

 

Helpend gesprek

Counseling is een helpend gesprek. Hierbij is de counselor je gids. Hij loopt een eindje met je mee. Hij luistert naar je, helpt jou je eigen richting te bepalen en leert je je eigen antwoorden te vinden. Hij volgt jou in het proces van inzicht en verandering.

 

Groeiproces

Een goede counselor stuurt niet, maar volgt jou in waar je op dat moment aan toe bent. Stap voor stap begeleidt hij jou in de groei naar de mens die je in wezen bent.
Toch is counseling (met nadruk) geen psychotherapie. Counseling richt zich op problemen en vragen met een (lichte) psycho-sociale achtergrond, waarbij er geen sprake is van een psychische stoornis.

 

Inzicht krijgen

Counseling is daarom ideaal:

  • Bij problemen van aanhoudende stress, een gevoel van niet gelukkig zijn of het niet optimaal kunnen functioneren
  • Om inzichten te verkrijgen in (levens)vragen; denk aan vragen over het nut van het eigen bestaan, waar naar toe te willen in het leven of aan onzekerheid of men ‘goed bezig is’

Klik hier voor uitgebreidere informatie over counseling.

To Top