Inspiratie

Rond mijn 20e jaar stond ik op een kruispunt in mijn leven. Wat moest ik met mijn leven beginnen? Hoe en op welke manier wilde ik er vorm aan gaan geven?
Een Zenspreuk zegt: ‘De Meester verschijnt als de leerling bereid is’. Zo ging dat ook bij mij: een wijs man kwam op mijn pad. Zijn manier van werken, zijn visie en hoe hij met mensen omging, inspireerden mij enorm. Ik ging bij hem in de leer.

 

Vertrouwen

Wat me zo aansprak, was dat hij de moeite nam om een eindje (met mij) mee te lopen in mijn ontwikkelingsproces. Hij zag mogelijkheden in mij. Ik kreeg zijn vertrouwen om mijn eigen vaardigheden te kunnen ontwikkelen.
Waar problemen zich aandienden, leerde hij mij hoe ik hier anders mee om kon gaan. Volgens het ‘meester-gezel’ principe: leren door ervaring en studie.

 

Integreren

Ik leerde yoga, voetreflexmassage, meridianenleer, counseling en homeopathie te integreren. Gaandeweg kreeg ik inzicht in de psyche van de mens, in manieren van omgaan met elkaar, in afscheid nemen en hoe je rouw en verdriet kunt verweven in je leven. Zo werd ik een volwassen mens en een breed opgeleid therapeut.

 

Eigen weg gevonden

Ik heb veel geleerd, maar nog belangrijker: veel meer afgeleerd. Uiteindelijk ben ik uitgekomen waar ik nu ben. Ik heb mijn eigen weg gevonden.
 
Wat ik ervaren heb draag ik uit in mijn dagelijks leven en in mijn praktijk. Ook ik loop een eindje met je mee. Niet om je te veranderen maar, om met de woorden van Nietzsche te spreken, je de ruimte te bieden te worden wie je bent.

To Top