Acu Yoga

Acu Yoga is een Westerse benaming voor het Japanse Do-In systeem. Door middel van oefeningen worden acupressuur en yoga gebundeld.
Zowel acupressuur als yoga verlaagt spierspanning en brengt vitale levensenergie van het lichaam in balans. Bij acupressuur gebeurt dit via drukpunten op de meridianen. Met yoga wordt dit bereikt door houdingen en het beheersen van de adem.

 

Onze huidige leefwijze

Voldoende lichaamsbeweging, gevarieerde voeding en ontspanning zijn van groot belang voor een goede gezondheid. De huidige maatschappij roept op tot een gejaagd leven, slechte voedingsgewoontes en steeds minder beweging. Zo worden wij vatbaar voor allerlei kwalen.
 
Ook emotionele stress draagt bij tot ziek worden. Boosheid, droefheid, frustraties en onderdrukte gevoelens uit het verleden worden opgeslagen als lichamelijke spanning. Hierdoor raakt het zelfregulerend herstelvermogen van het lichaam verstoord. Met op de langere duur klachten tot gevolg.

 

Ontspanning

Door de Acu Yoga oefeningen worden spieren gestrekt en drukpunten op ledematen, romp of hoofd gestimuleerd. Meridianen worden geactiveerd, emoties verwerkt. Spierspanning verdwijnt en blokkades worden opgeheven.
De energie kan weer ongehinderd door het meridianen systeem circuleren. Met als effect: we voelen ons levendig, vitaal en in harmonie met onszelf.

 

Informatie Yoga lessen

Zowel in Sint-Michielsgestel als Rosmalen wordt er Yoga les gegeven. In Sint-Michielsgestel is er Yoga les op dinsdagavond in OBS De Bolster. In Rosmalen is er Yoga les op maandagavond en dinsdagmorgen in Perron-3. Klik hier voor meer informatie.

 

To Top