Meditatie is in

Meditatie is in. En niet alleen bij mensen met een hang naar Oosterse mystiek. Meditatie is hard op weg uit te groeien tot een algemene remedie tegen informatiestress en versnippering.

 

Transcendente meditatie

De laatste 30 jaar is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar meditatie. Tegen het eind van de vorige eeuw stond de Transcendente Meditatie volop in de belangstelling. De Maharishi International University heeft in 1988 een belangrijk onderzoek gedaan naar de effecten van meditatie.

 

Mindfulness

De laatste 10 jaar wordt veel onderzoek gedaan naar aandachttraining en mindfulness. Diverse ziekenhuizen experimenteren met mindfulness voor patiënten. Binnen de Westerse cognitieve psychologie is dit een snelgroeiend vakgebied. Mindfulness meditatie en compassietraining wordt ingezet bij angststoornissen, depressie en pijnverlichting o.a. bij reuma- en kankerpatiënten.

 

Stressmanagement

De vakbonden AbvaKabo, FNV en CNV onderzochten in 2008 het effect van meditatie op werknemers. De resultaten uit dit onderzoek zijn positief. De conclusie is dat meditatie ingezet kan worden om stressmanagement praktisch vorm te geven.

 

Klik hier voor een uitgebreid overzicht over de effecten van meditatie.

 

Informatie meditatie les

De meditatie les wordt gegeven op maandagavond in Perron-3 in Rosmalen. Klik hier voor meer informatie.

 

To Top