Natuurlijk herstelvermogen

Homeopathie is een behandelwijze waarbij je met een minimale dosis van een stof probeert de gezondheid te verbeteren. Er wordt niet iets toegevoegd of weggehaald, enkel het natuurlijk herstelvermogen wordt gestimuleerd.
Een homeopathisch middel kan gemaakt zijn van een plant, een mineraal of metaal, een dier of een chemisch middel.

 

Afstemming

Soms krijg je een middel dat erop gericht is om iets dat net gebeurd is te verhelpen, maar meestal gaat het om dingen die al langer uit evenwicht zijn. Bij kinderen gebruik je het vaak voor zaken die nog niet genoeg ontwikkeld zijn. Bij volwassenen en ouderen probeer je ervoor te zorgen dat de balans zo goed mogelijk wordt of blijft.

 

Hoe vaak innemen

In het begin moet je middelen vaker per dag innemen. Later vaak nog maar één keer per week bijvoorbeeld. Het is alsof je gezondheid iets leert van de homeopathische middelen: eerst moet het vaker horen hoe het anders kan, en dan hoeft dat nog maar af en toe.

 

Niet-belastende methode

Homeopathie kan bij allerlei lichamelijke, emotionele en geestelijke klachten gebruikt worden, zowel door jong als oud. Het is bij uitstek een goede behandelwijze bij kinderen en bij zwangerschap omdat het niet belastend is voor het lichaam.
Ook kun je bijverschijnselen van ‘gewone’ medicijnen (farmaceutische middelen) milderen: effecten van narcose, langdurig antibioticagebruik, chemotherapie, maar ook bijvoorbeeld ‘de pil’.

To Top