Basis is Hatha Yoga

De basis van veel yogavormen is Hatha Yoga. Dit zijn de lichaamshoudingen die in het Westen het meest bekend zijn. Het verschil in yogales zit erin hoe de houdingen uitgevoerd worden. Elke yogaschool heeft zijn eigen filosofie en traditie in het uitvoeren van de yogahoudingen.

 

Ervaring en affiniteit

Iedere yogadocent heeft zijn eigen stijl. De docent ontwikkelt dit op basis van zijn opleiding, ervaring en affiniteit. De een legt de nadruk op ontspannen en loslaten, de ander heeft meer affiniteit met chakra’s en het energielichaam. Een derde vindt weer de uitdaging in het perfect uitvoeren van de houdingen.

 

Welke stijl past bij je

Bij het zoeken naar een yogadocent is het belangrijk dat de stijl van de docent je aanspreekt: dat zijn of haar manier van lesgeven bij je past. En dat je zijn of haar stem prettig vindt om naar te luisteren.

 

Geïntegreerd systeem

Ikzelf ben opgeleid in de traditie van Zen Yoga. In mijn lessen ligt de nadruk op het fysiek oefenen waarbij de houdingen lang aangehouden worden. De bewegingen worden langzaam en met aandacht uitgevoerd.
Door mijn opleiding in de Chinese Geneeskunde heb ik Acu Yoga en Qigong in de lessen geïntegreerd. Zo is er een systeem ontstaan van afwisseling in kracht en ontspanning. Statische houdingen en soepele bewegingen wisselen elkaar af. Er is aandacht voor adem en verstilling.

 

Informatie Yoga lessen

Zowel in Sint-Michielsgestel als Rosmalen wordt er Yoga les gegeven. In Sint-Michielsgestel is er Yoga les op dinsdagavond in OBS De Bolster. In Rosmalen is er Yoga les op maandagavond en dinsdagmorgen in Perron-3. Klik hier voor meer informatie.

 

To Top